tech@videowebsite.eu
Met video op je website maak je het verschil
videowebsite logo small

WhatsApp videobellen komt naar desktop pc

Messaging app WhatsApp is straks ook op de pc te gebruiken voor spraak- en videogesprekken. De Facebook-dochter neemt het op tegen grote concurrenten.

WhatsApp videobellen in nieuwe versie Windows App

Met een nieuwe versie van zijn Windows-app introduceert Facebook-dochter WhatsApp een spraak- en videochatfunctie voor dekstop pc-gebruikers. Net als op een smartphone moeten dergelijke oproepen ook end-to-end-versleuteld zijn. Het bedrijf merkt ook in een bericht op zijn blog op dat de desktop-app oproepen zal beantwoorden, ongeacht de oriëntatie. U kunt dus ook videogesprekken voeren met smartphonegebruikers die hun telefoon verticaal houden in plaats van deze naar landschapsmodus te draaien.

Eigen venster voor WhatsApp Videobellen

De respectieve chat verschijnt dan in een eigen venster, waarvan de grootte naar wens door de gebruiker kan worden gewijzigd. Je zult deze optie vooral willen gebruiken voor chats in staand formaat, aangezien smartphone-video's in staand formaat slechts een heel klein deel van het overwegend horizontaal georiënteerde pc-scherm gebruiken.

Met de nieuwe functie concurreert WhatsApp rechtstreeks met een aantal veelgebruikte videochat- en videoconferentiesystemen zoals Zoom, Teams, Skype en FaceTime, die vooraf zijn geïnstalleerd op Apple-apparaten. Videoconferenties via WhatsApp zijn echter mogelijk met maximaal acht gebruikers, wat gebruik door grotere groepen verhindert.

Bijna altijd gratis

Maar bellen via WhatsApp - met of zonder video - is altijd gratis. Afhankelijk van het tarief en het datavolume kunnen mobiele gebruikers, zoals gebruikelijk, indirecte kosten maken uit de overgedragen data.

Om de desktop-app te kunnen gebruiken, hebben pc-gebruikers eerst hun smartphone nodig waarop ze WhatsApp gebruiken. Met zijn camera moet een door de pc-app gegenereerde QR-code in de WhatsApp-app worden ingelezen en de gebruiker worden geauthenticeerd via gezichtsherkenning of vingerafdruk, mits de smartphone in kwestie een dergelijke technologie ondersteunt en deze is geactiveerd.

Eerst Windows, later MacOS

Zoals zo vaak het geval is, mogen gebruikers niet verwachten dat ze de nieuwe functie onmiddellijk na de aankondiging kunnen uitproberen. Volgens WhatsApp wordt de nieuwe telefoniefunctie "in de loop van volgende week uitgerold voor gebruikers met Windows-pc's over de hele wereld". Apple-gebruikers zullen nog wat langer wachten. Volgens het bedrijf zal de Mac-versie pas "binnenkort" volgen.

Binnen afzienbare tijd kunnen ook Mac gebruikers dus gebruikmaken van WhatsApp videobellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een website?

Maak gebruik van de kennis van Webservicedienst.nl
Top closearrow-circle-o-downbarsellipsis-v