tech@videowebsite.eu
Met video op je website maak je het verschil
videowebsite logo small

Otto Hadders

Naam: Otto Hadders
Bedrijf: Hadders Media Videoproducties

Werkgebied: Nederland

In een serie schriftelijke interviews nemen we je mee in het leven van professionele videografen. Otto Hadders uit Emmen bij het spits af. Zijn bedrijf Hadders Media is gespecialiseerd in videoproducties en livestreams van hoge kwaliteit.

Waarom ben je professioneel met video begonnen?

In mijn vorig beroep als financieel adviseur liep ik tegen zaken aan waarin ik mij niet kon vinden. Filmen was van jongs af aan al mijn hobby. Op mijn 18de maakte ik mijn eerste smalfilm. Dat was toen letter knippen en plakken. Het filmen en monteren gaf mij enorm veel plezier. Uiteindelijk heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Iets waar ik tot op heden geen moment spijt van heb gehad.

Wat is het meest onderscheidende aan jou ten opzichte van je collega's?

Door veel nadruk te leggen op de kwaliteit van beeld & geluid en de rust in beelden. Compositie, scherpstelling, belichting, kleur- en geluidsinstellingen moet optimaal zijn. Dat is volgens de basis voor een goede beleving. Even snel wat plaatjes schieten in de automaat stand van de camera is iets wat ik hoogst zelden doe. Verder houd ik van rust in de beelden omdat dat naar mijn mening bijdraagt aan een betere kijkbeleving zonder dat dat saai of eentonig hoeft te worden.

Wat zou meer toegepast moeten worden op videogebied?

Lastige vraag. Omdat de wereld van video constant in beweging is en aan het veranderen is.

Wat is het type video waar je het liefst aan werkt en waarom?

Video’s waarin een duidelijke boodschap wordt overgebracht en waarbij ik de vrijheid krijg om de beelden zo op te nemen als ik in m’n gedachten heb en te monteren tot een goed lopend geheel.

Kun je jouw ideale klant beschrijven?

Mijn ideale klant is elke klant die d.m.v. video zijn of haar passie, boodschap, product of instructies wil overbrengen met video en die met regelmaat video’s nodig heeft. Dat kunnen zowel een rechtspersonen als een natuurlijke personen zijn. Verder is het begrip “ideale klant” bij mij vrij breed en ben ook breed georiënteerd en houd ik van uitdagingen.

Aan welke professionele klus heb je de beste herinneringen?

Dat was een film die ik vorig jaar mocht maken voor het Veenloopmuseum en RKK-parochie in Weiteveen. Dit ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de parochie in Weiteveen. Op basis van een uitgebreid draaiboek heb ik een reconstructie gefilmd van hoe het er 100 jaar geleden aan toe ging. Alles gemasterd in zwart-wit om er een authentieke look aan te geven. Enkele tientallen figuranten hebben eraan meegewerkt. Uiteindelijk is het een film geworden van bijna een uur. De première was een groot succes en er kwamen véél lovende reacties op. Erg leuk om te doen.

Wat doe je om je kennis op peil te houden?

Ik ben een autodidact. Dus heel veel lezen en onderzoek doen via internet en internationale tijdschriften. Ook ben ik lid van vele internationale forums waarbij er veel informatie wordt uitgewisseld en waarbij je hulp kan krijgen als je zelf ergens niet uit komt of tegen aan loopt. Verder veel zelf uitproberen en testen.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt mogen ontvangen?

Om niet in de valkuil te vallen door je diensten tegen lage prijzen aan te bieden en te willen concurreren tegen de prijzen die hobbyisten en amateurs handteren. Kwaliteit heeft een prijs. Als die prijs eerlijk en goed is berekend hoef jij je nergens voor te schamen. Nee leren zeggen tegen klanten die de waarde van een goede productie niet weten in te schatten of voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.

Wat is je grootste prestatie tot nu toe?

Dat een opdracht die ik kreeg van het Veenloopmuseum en de parochie in Weiteveen. Ze bestonden vorig jaar 100 jaar en ter gelegenheid van die gebeurtenis had ik de opdracht gekregen op een film te maken over hoe het er toen aan toe ging. Het is een productie geworden waarbij tientallen figuranten betrokken waren. Het uiteindelijke resultaat was een film van bijna één uur. De film is gemasterd in zwart-wit met specials effects die de film een oude en authentieke uitstraling gaven. De film is o.a. te zien in het Veenloopmuseum. Was superleuk om te doen. Een andere héél indrukwekkende opdracht was die voor stichting Ventoux3. Een collega had mij gevraagd om samen met hem een videoverslag te maken van het event op de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Deze stichting organiseert jaarlijks deze hapening om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Veel wielrenners gingen tot soms 3 à 4 keer de berg op en leverden topprestaties. Van het gebeuren mochten we uitgebreid verslag doen, zoals het afnemen van interviews, shots al rijdend vanuit de auto en op de motor, shots vanaf de berg, de voorbereidingen, de finish, het feest etc. Leuk was ook dat een lid van netwerkclub BNI De Valk in Emmen mee reed. Was super om te mogen doen en heb er zeer goede herinneringen aan.

Welke apparatuur gebruik je?

Uitsluitend professionele topklasse State-of-the-Art 4K HDR-productiecamera’s in combinatie met topklasse richt- en zendmicrofoons voor een perfect geluid. Voor het livestreamen wordt gebruik gemaakt van de beste apparatuur die o.a. meerdere 4G providers tegelijk kan gebruiken en bundelen tot één groot en sterk signaal. Daardoor wordt niet alleen signaaluitval tot het absolute minimum beperkt, maar wordt tevens de kwaliteit van livestreams enorm verhoogd. Een Yamaha audiomixer wordt ingezet om het geluid van meerdere microfoons afzonderlijk te regelen om zodoende storende bijgeluiden te vermijden.
Top closearrow-circle-o-downbarsellipsis-v