tech@videowebsite.eu
Met video op je website maak je het verschil
videowebsite logo small

Hoe maak je een viral video?

De magische formule

Wat als je een speciaal recept zou kunnen maken en een viral video zou kunnen maken die je publiek versteld doet staan?

Wat als je de geheime saus zou kunnen ontdekken die winnaar na winnaar wordt?

Contentmakers en eigenaren van kleine bedrijven zouden graag een magische formule ontdekken die hun contentmarketingstrategieën zal transformeren.

Wat is een viral video?

Je bent waarschijnlijk Tasty-video's van Buzzfeed tegengekomen terwijl je door je Facebook-feed scrolt. Deze video's, speciaal ontworpen voor het delen op social media, zijn kort, krachtig, informatief, bevatten verrukkelijke gerechten en hebben de neiging om consequent viral te gaan. Hun succes werpt zijn vruchten af en het aanbod aan social video's van Buzzfeed maakt nu ongeveer de helft van hun jaarlijkse inkomsten uit.

Buzzfeed Tasty's Peanut Butter Banana Brownies

Viral video's krijgen snel aandacht en worden meerdere keren gedeeld via social media, waardoor ze mensen bereiken die je inhoud normaal niet zouden zien. Soms worden ze opgepikt door grotere partijen en netwerken en zo blijven ze zich als een lopend vuurtje verspreiden.

Dus hoe maak je een viral video?

Nu komen we bij het moeilijke gedeelte. Afgezien van een paar geluksvogels, zijn de meeste viral video's het resultaat van veel werk gecombineerd met een beetje geluk en een vleugje onberispelijke timing.

Het maken van een viral video lijkt veel op koken. Als je een goed recept en de belangrijkste ingrediënten hebt, is het gemakkelijker om het goed te krijgen, maar de eerste paar keer dat je het probeert, heb je nog steeds moeite.

Naarmate je aan je apparatuur went en de eigenschappen ervan leert kennen, begint het eten steeds beter te worden, totdat je regelmatig geweldige gerechten maakt.

De technieken en inzichten die we hier delen, zijn geen snelle oplossing of garantie. Door de ingrediënten bij elkaar te voegen en een paar keer te roeren, wil dat nog niet zeggen dat het lukt. In plaats daarvan zijn deze tips de basis die je kunt gebruiken om je eigen geheime recept te maken.

Kort maar krachtig

Aandachtsspanne? Welke aandachtsspanne !?

Herinner je je die viral Microsoft-studie die zei dat de menselijke aandacht nu minder was dan die van goudvissen? Er is steeds meer vraag naar onze aandacht. Adverteerders, amusementsnetwerken, familieleden, werkverantwoordelijkheden en schattige dierenvideo's vechten constant voor hun aandeel.

Net als de social mediaplatforms waarop ze worden gedeeld, werken virale video's onderbreken. Je gaat niet naar YouTube of Google om ernaar te zoeken. Ze verschijnen in je social media feed en moeten vechten om het lawaai te doorbreken en jouw aandacht te trekken.

Daarom werken korte video's zo goed. Je kunt het gemakkelijk rechtvaardigen om 60 seconden te nemen om te kijken naar het inspirerende verhaal van wolven die opnieuw worden geïntroduceerd in Yellowstone Park of het nieuwste verrukkelijke recept van Tasty dat je vriend zojuist heeft gedeeld.

Maar hoe langer de video wordt, hoe moeilijker het is om aan jezelf uit te leggen waarom je niet aan dat project werkt dat morgen moet gebeuren!

Een heldere boodschap

Eenvoudige, duidelijke en beknopte inhoud doet wonderen. Dit geldt als het gaat om het maken van een bestemmingspagina met een hoge conversie of een super deelbare blogpost, en het is zeker waar als het gaat om het maken van een potentiële viral video.

Voordat je begint, definieer je waar je video over gaat en concentreer je je erop om dat punt zo duidelijk mogelijk over te brengen.

Maak het waardevol

Een tijdje geleden is Zina Magomet van Greater Minds geïnterviewd, een groep die zich richt op het maken van inspirerende video's. Ze gebruikten Biteable om korte video's te maken die meer dan 30 miljoen keer werden gedeeld!

Zina schrijft hun viral video-succes toe aan de focus op het geven van iets waardevols aan hun fans. “Als we ervoor zorgen dat elke post is gericht op“ gaan geven ”, verandert het in een vloedgolf van meer likes, shares, reacties en natuurlijk nieuwe fans.

Bij alles wat we doen (e-mails verzenden, video's maken, advertenties produceren) 'gaan we met een houding om te geven' in plaats van een houding om te krijgen. ' Deze houding is de sleutel!

Effectieve video's zijn intrinsiek nuttig voor uw publiek. Dus of je nu entertainend, educatief of informatief bent, zorg ervoor dat je video's nuttig zijn voor je kijkers.

Gebruik het goede formaat

Maximaliseer de kans om een viral video te maken door deze te optimaliseren voor het platform waarop het gedeeld wordt. Zorg ervoor dat je video de juiste indeling heeft voor het platform waarop deze zich bevindt, door rekening te houden met hoe mensen naar jouw video's kijken. Ongeveer 85% van de Facebook-video wordt zonder geluid bekeken, en aan het einde van 2016 hadden ze 1,09 miljard dagelijkse mobiele gebruikers, een aantal dat elk kwartaal gestaag toeneemt.

Maak dus voor mobiele apparaten geoptimaliseerde video's die om de juiste redenen de aandacht van de gebruiker trekken binnen de eerste paar frames!

TikTok biedt ongekende mogelijkheden voor viral video's, neem je video's op met de app die het platform zelf uitgeeft, of zorg voor een schermverhouding van 9:16. Een breedbeeld-tv 90 graden gekanteld zeg maar.

Een goede thumbnail

Wanneer je volgers je video delen op social media, is het eerste dat hun volgers te zien krijgen, je thumbnail. Dit geldt met name voor social mediaplatforms die geen gebruik maken van autoplay!

Maak een miniatuur die de essentie van de video weergeeft en een klik vereist. Vermijd het gebruik van tekst als dat mogelijk is, omdat dit er op bepaalde schermen en in specifieke formaten een beetje wazig uit kan zien.

Knallende koppen en content

Elke video heeft een klikwaardige kop nodig. Je hoeft geen clickbait-titels te gebruiken als dat geen deel uitmaakt van jouw branding, maar je hebt toch een krachtige kop nodig die de grens tussen duidelijkheid en nieuwsgierigheid bewandelt.

De titel moet verwachtingen wekken voor de video. Sommige mensen vertrouwen op nieuwsgierigheid, terwijl anderen gebruik maken van hoe de video je zou laten voelen. De sleutel is om erachter te komen wat voor je publiek werkt en een sterke emotionele reactie te bedenken.

De aandacht vasthouden

De videomaker achter Tasty, Alvin Zhou, bestudeert en interpreteert zorgvuldig alle deelgegevens voor elke afzonderlijke video en gebruikt deze om betere, gerichte en nog beter deelbare inhoud te creëren.

Viral video maker Alvin Zhou
Alvin Zhou

Het videoproces stopt niet als je op ‘Publiceren’ klikt. Het geheim van viral video is dat jij jouw publiek kent en hun verwachtingen overtreft. Het bestuderen van de videostatistieken en het delen van analyses is de sleutel tot het maken van krachtigere video's in de toekomst.

Viral video onder de loep

Theorie kan nuttig zijn, maar hoewel de punten die we hierboven hebben behandeld een essentieel onderdeel zijn van het maken van een viral video, zullen sommige hiervan aanvoelen als gezond verstand voor videomakers.

Dit is tenslotte wat we doen voor de kost! We weten hoe belangrijk het is om ons publiek te engageren, waarde te bieden en de video op te maken tijdens het bewerkingsproces! Dat is niet zo moeilijk. De echte uitdaging is om al deze elementen samen te brengen en een viral video te maken!

Je kunt eieren, suiker, boter en bloem gebruiken om een heerlijke cake te maken. Je kunt ze ook net zo goed gebruiken om een gerecht te maken dat zelfs je moeder (heel beleefd) zou weigeren.

Dus, in de geest van het promoten van geweldige cake, laten we eens kijken naar twee succesvolle viral video's en de elementen waardoor ze zo goed werken! De ene is gemaakt door een professionele bemanning en de andere met behulp van het Biteable-platform.

Cloud Eggs

Deze video maakt gebruik van al onze belangrijkste ingrediënten. Het is kort en krachtig en heeft maar één doel: de kijker leren hoe hij wolkeneieren kan maken. Het is het juiste formaat voor YouTube, de thumbnail is merkwaardig en pakkend, en het biedt waarde voor het publiek van het kanaal!

11 Things To Remember

Deze video, gemaakt met Biteable, werd alleen al op Facebook meer dan 31 miljoen keer bekeken! Het was snel en gemakkelijk te maken, maar het gaf kijkers echte meerwaarde, ondanks dat het iets meer dan een minuut liep. Het pakte een enkel punt aan: de strijd om moeilijke tijden door te komen, en biedt opbeurend, uitvoerbaar advies.

Tiktok: Hét platform voor viral video

TikTok is het jongste (grote) social media platform wat we kennen. Door de manier waarop het algoritme werkt heeft een video veel potentie om viral te gaan. het aantal volgers en andere standaard indicatoren die social media platforms gebruiken heeft op TikTok namelijk een minimale invloed. TikTok pusht video's zelf naar gebruikers die het selecteert op basis van interesses en inhoud van de video, ongeacht de achtergrond van de maker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een website?

Maak gebruik van de kennis van Webservicedienst.nl
Top closearrow-circle-o-downbarsellipsis-v