tech@videowebsite.eu
Met video op je website maak je het verschil
videowebsite logo small

FlexClip: Gratis online video editor

Ben je een videoblogger die dagelijks video's maakt of gewoon een gewone familieman die elk speciaal moment van het leven probeert vast te leggen? Tools voor het maken en bewerken van video's zijn handig om uw dierbare herinneringen op de best mogelijke manier te presenteren en op te slaan.

Dus we gaan kort een van die tools voor je bespreken; FlexClip, uw online videomaker. In deze FlexClip-review ziet u hoe u rechtstreeks vanuit uw internetbrowser online aan uw video's kunt werken.

Een gratis video editor die op je eigen computer draait is Openshot

Daarom zullen velen FlexClip handig vinden in plaats van alle zware installatieprocessen van een bewerkingsapp zoals Camtasia, Movavi Video Suite, enz. te moeten doorlopen.

FlexClip is gebruiksvriendelijk

Zelfs als je absoluut geen idee hebt van videobewerking, zul je het niet moeilijk vinden om met FlexClip te werken. Als je een beginner of een halfgevorderde bent, dan kan deze tool perfect bij je passen en kun je experimenteren met een aantal van hun sjablonen. Daarom hoeft u niet per se helemaal opnieuw te beginnen.

Tijdens het gebruik van de service ben ik sterk van mening dat FlexClip veel nuttiger is voor online marketeers en korte commerciële videomakers. Om gebruik van Flexclip te maken kun je het beste Google Chrome als webbrowser gebruiken.

Belangrijkste features

  • Webgebaseerde videomaker en editor
  • Kant-en-klare sjablonen
  • Volledige HD-video-export
  • Stockfoto / video bronnen
  • Volledig aanpasbaar

Waarom heb je FlexClip nodig?

De voordelen die u van de tool kunt halen uit het kleine bedrag dat u betaalt, kunnen enorm zijn als u weet hoe u deze op de juiste manier kunt gebruiken. De interface is gemakkelijk genoeg om op te pikken, samen met het feit dat beginners en gemiddelde video-editors de geboden functies meer dan voldoende zullen vinden.

Heb je een paar snelle videoverhalen om te maken of video's om te bewerken? Wilt u een kant-en-klare videoadvertentiecampagne, een bedrijfspresentatievideo of een eenvoudige verjaardagsgroet opnemen? Lees dan deze FlexClip review verder.

Flexclip, online video editor
Zo ziet de Flexclip interface eruit

Gratis, met beperkingen

Er is een gratis versie van FlexClip. Het wordt echter geleverd met een beperkt aantal functies die velen veel minder dan standaard zullen vinden. U kunt de officiële website van FlexClip bezoeken en u hoeft zich alleen maar gratis te registreren, waarna u de functies die ze bieden zonder een cent te hoeven betalen.

Ze hebben echter andere pakketten waarbij u een bepaald bedrag moet betalen voor betere functies. Voor deze FlexClip-review gebruiken we het PLUS-abonnement van de online video-editor.

FlexClip interface

De interface voelt helder en soepel aan, wat meteen een lust voor het oog is. Zoals u kunt zien, zijn alle hoofdopties bovenaan aanwezig, van waaruit u degene kunt kiezen die u wilt. In de rechterbovenhoek heb je toegang tot je profiel. U kunt zich hier afmelden of toegang krijgen tot de tutorials.

Alle opties spreken voor zich. Als je een nieuw project wilt starten, ga dan naar het tabblad Maken en hier kun je beginnen met je nieuwe projecten. U bent klaar om te beginnen!

Klik op het menu Create en het zal u doorverwijzen naar een pagina waar u het type video moet selecteren dat u wilt maken. Als u over elk van de templates zweeft, ziet u een kleine preview over hoe het eindproduct zal blijken te zijn. Deze functie is mij nuttig gebleken bij het kiezen van de juiste template.

Als je eenmaal je template hebt gekozen, zou je kunnen zeggen dat je halverwege bent. Ja, zo simpel is het!

Start from Scratch

Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om met een blank canvas te beginnen. Wil je een video uit het niets editen, dus zonder vooraf ingestelde toepassingen, kies dan voor "start from scratch" en kies het gewenste videoformaat. De meest gebruikte verhouding voor video's op social media platforms kies met een enkele klik.

FlexClip start from scratch, kies een videoformaat interface
De meest gebruikte verhoudingen kies je snel en simpel

Uitgelichte functies

Trim

Wanneer je een video uit de bilbiotheek (stockvideo's) of je eigen computer kiest voeg je deze makkelijk toe aan je project. Klik op een clip uit je project om die clip te trimmen, je kunt dus eenvoudig een gedeelte uit je clip halen.

Clip trimmen met FlexClip

Text Overlay

Wil je een stuk tekst over je video heen monteren dan kun je dat eenvoudig doen met de Text tool in de editor. Klik aan de linkerzijde op Text en je krijgt direct een lijst met text-templates te zien waar je uit kunt kiezen. Van eenvoudig tot volgepakt met features, er is voor elk wat wils.

FlexClip Text ovelay
Tekstdecoratie opties FlexClip

Element

De FlexClip editor staat tevens toe eenvoudig diverse elementen aan je video toe te voegen. Van vormen, promo-badges en pijlen tot social media iconen, er is ook hier weer volop keuze, zonder laadtijden.

Element kiezen, flexclip
Keuze uit verschillende elementen

Achtergrond

Wat mij betreft één van de mooiste functies in FlexClip: Een achtergrond kiezen. Dit kan een afbeelding of video zijn en als je het materiaal zelf niet hebt is er keuze uit een ruime selectie aan stockmateriaal. Het materiaal is opgedeeld in secties op basis van categorie en de handige zoekfunctie zorgt ervoor dat je snel kunt vinden waar je naar op zoek bent. Een absolute meerwaarde voor met name marketeers die regelmatig frisse videocontent willen produceren.

De optie is beschikbaar onder het tabje "BKground" aan de linkerzijde.

FlexClip achtergrond kiezen

Muziek of audio toevoegen

Wederom de optie om je eigen audiobestanden te uploaden, maar de muziekbibliotheek van FlexClip is een pareltje in zijn soort!

Muziekkiezer FlexClip video editor
Kies stock of eigen audiobestenaden

Wanneer je op de knop "Add Stock Music" klikt gaat er letterlijk een wereld voor je open. Je hebt keuze uit verrassende categoriën (zoals "Stock Music that isn;t Stock-y") inclusief geluidseffecten en filmtrailers. Daarnaast bieden de uitgebreide filtermogelijkheden met ook nog eens een zoekfunctie je alle mogelijkheden om snel, eenvoudig en intuïtief te vinden wat je zoekt om jouw video van de perfecte audiotrack te voorzien.

Flexclip Stock Audio muziek bibliotheek

Video Exporteren

Het exporteren van je video werkt net zo eenvoudig als het uit te spreken is. Klik op export, kies een resolutie en gaan. Je kunt kiezen uit 480p, 720p of 1080p (full HD dus). Afhankelijk van je abonnement kan de keuze beperkt zijn.

  • Gratis account: 480p
  • Basic account: 720p
  • Plus account: 1080p
Flexclip video export resolutiekiezer

Tot in detail

Het is teveel om op te noemen welke mogelijkheden FlexClip je allemaal te bieden heeft. Combineer dat met de extensieve bibltioheek aan stockmateriaal, foto's, video's en muziek en geluidseffecten dus, en je hebt goud in handen. Het PLUS abonnement met alle features is zeer zeker aan te raden en het feit dat de video editor in je Chrome browser draait heeft tot gevolg dat de software geschikt is voor Windows, Mac en Linux gebruikers. Een absolute aanrader! www.flexclip.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een website?

Maak gebruik van de kennis van Webservicedienst.nl
Top closearrow-circle-o-downbarsellipsis-v