tech@videowebsite.eu
Met video op je website maak je het verschil
videowebsite logo small

10 snelle tips voor het maken van boeiende video's voor sociale media

Je hebt tegenwoordig geen filmdiploma nodig om een ​​uitstekende video's op sociale media te maken. Marketeers met ongetrainde ogen creëren geweldige sociale video-inhoud met weinig meer dan een smartphone. En mensen kijken.

Inhoud:

Facebook en Snapchat hebben allebei 8 miljard dagelijkse videoweergaven overtroffen en YouTube's meer dan 1 miljard gebruikers kijken elke dag honderden miljoenen uren online video. Deze trend zal naar verwachting aanhouden en er zijn een overvloed aan statistieken om dat te ondersteunen.

Het is duidelijk dat bedrijven snel de groeiende kracht van video herkennen. Vind je het geluid van die cijfers leuk, maar weet je nog steeds niet helemaal zeker waar een sociale videocampagne past in je marketingplan?

Bekijk onze handige gids voor meer informatie over het medium. Als je klaar bent om een ​​sociale video te maken, volgen hier 10 videotips om je te helpen er een geweldige video van te maken.

10 snelle tips voor het maken van boeiende video's voor sociale media

1. Plan vooruit zodat je een verhaal kunt vertellen.

Doordachte, emotionele verhalen zijn het hart van elke succesvolle sociale video. Als je wilt motiveren, overtuigen of herinnerd wilt worden, begin dan met een verhaal over menselijke strijd en uiteindelijke overwinning.

Uit onderzoek gepubliceerd in de Harvard Business Review bleek dat een neurochemische stof genaamd oxytocine vrijkomt wanneer we een 'heldenverhaal' op video bekijken. Wanneer de hersenen oxytocine aanmaken, zijn mensen betrouwbaarder, genereuzer, liefdadiger en meelevender. Een associatie die uw merk ten goede kan komen.

Om te bepalen of oxytocine vrijkomt tijdens videoverhalen, hebben ze getest of de hersenen oxytocine zouden maken, in plaats van face-to-face-interacties, op vertellingen die op video zijn opgenomen. Door voor en na het verhaal bloed af te nemen, ontdekten ze dat karaktergestuurde verhalen consequent oxytocinesynthese veroorzaken.

Bepaal het begin, het midden en het einde van je verhaal, de setting en het te overwinnen conflict. Schrijf een echt script. Gebruik deze videotip en je kunt de harten van je klanten vastleggen door hun hersens aan te trekken.

2. Houd de camera stil.

Je zou geen duizend brochures met een krom logo uitsturen, dus waarom zou je met een wankele hand een sociale video maken? Investeren in een statief voor je telefoon kan je helpen een professioneler ogende video te maken.

Er zijn veel uitstekende modellen met statiefbevestiging op de markt. Als je op een kleine mobiele telefoon fotografeert, kan de 3C Smart Octopus je video stabiel houden. Als je op een grotere mobiele telefoon fotografeert, houdt de GorillaPod je apparaat stil. Als je er klaar voor bent om echt zin te krijgen, kun je de telefoon op een rig als iOgrapher monteren, net als een professionele videocamera.

Je publiek kan zich beter concentreren op het verhaal als de video een vloeiende beeldkwaliteit heeft.

3. Als audio de key is voor het verhaal, overweeg dan een externe microfoon.

Misschien bevat je video een paar grappige stukjes dialoog of de geluiden van dieren die 's nachts croonen. Welk audio-effect je ook kiest, je verhaal krijgt meer pit als de kijker duidelijk alle actie kan horen.

luisteren

De ingebouwde microfoons op de meeste smartphones laten te wensen over. Er zijn veel goedkope externe microfoons op de markt die u aan uw mobiele apparaat kunt toevoegen. Verhoog de productiekwaliteit van uw video aanzienlijk met externe microfoons zoals de Rode SmartLav + of een shotgun-microfoon zoals de Mighty Mic. Met een hoogwaardige externe microfoon neem je in een mum van tijd hoogwaardige audio op met je video.

4. Gebruik geen digitale zoom.

Hoewel het in theorie een goed idee klinkt, kan het, wanneer je digitale zoom gebruikt, zorgen voor een zeer wazige video. Totdat de technologieën evolueren, vermijd de zoom en ga gewoon dichter bij de persoon of het object staan ​​dat u probeert vast te leggen.

5. Verlichting is key.

Smartphone-camera's hebben kleine beeldsensoren, dus als u in een donkere omgeving probeert te fotograferen, krijgt u korrelige video van lage kwaliteit. Kies een helder verlichte instelling voor je video.

Houd er ook rekening mee dat de automatische belichting op mobiele telefoons vaak traag is bij het aanpassen van de ene scène naar de andere, dus wees voorzichtig wanneer u van donkere naar heldere gebieden gaat. Vermijd achtergrondverlichting en directe plafondverlichting.

verlichting

6. Neem op voor het beoogde platform.

Voor de meeste sociale video's is de liggende modus (horizontaal) het beste. Video's worden bijna universeel horizontaal gepresenteerd. Dat is hoe we ze bekijken op tv en in bioscopen, dus het is normaal dat een landschapsmodus het meest in het oog springt van de kijker.

Wanneer video's in portretmodus worden gefilmd, moet de kijker ze bekijken met twee grote zwarte balken aan de zijkant, in plaats van een volledig beeld (tenzij ze natuurlijk kijken op een platform zoals Snapchat of Instagram Stories).

Onthoud dat, omdat elk sociaal netwerk een uniek publiek heeft, sociale video's moeten worden geoptimaliseerd voor verschillende kanalen. Een video die op Facebook werkt, heeft mogelijk een serieuze bewerking nodig voordat deze op Instagram kan werken. En misschien moet je een heel andere benadering van video op Snapchat of Twitter gebruiken.

Meer sociale netwerken introduceren native video, wat de groeiende waarde ervan aantoont. Snapchat, Facebook, Instagram en Twitter hebben allemaal hun eigen videofuncties. En dan zijn er de platforms met als belangrijkste functie het delen van sociale video's, zoals YouTube. Voor live streaming zijn er Periscope, YouTube en Facebook, die het News Feed-algoritme hebben geüpdatet om de voorkeur te geven aan Live video.

Facebook legde uit in een blogpost: "Nu steeds meer mensen livevideo's bekijken, beschouwen we livevideo's als een nieuw inhoudstype - anders dan normale video's - en leren we ze te rangschikken voor mensen in de nieuwsfeed."

social media toetsenbord

7. Gebruik een bewerkings-app om onnodige dingen eruit te knippen.

Misschien is het begin van je video waarin de spreker zich voorbereidt of aarzelt. Misschien struikelden ze over een paar woorden of was de geluidskwaliteit niet goed. Om een ​​professioneel ogende video aan uw markt te laten zien, moet u die delen bewerken.

Als uw bewerkingsbehoeften niet te complex zijn - misschien wilt u gewoon een paar clips samenstellen en vervolgens een aantal titels toevoegen - dan doen iMovie, Windows Movie Maker of de YouTube-video-editor het goed. Maar als je hoopt samen iets te bewerken dat dynamischer is, probeer dan een programma zoals Adobe Premiere Elements, Final Cut Pro X of Sony Vegas.

Overweeg bij het maken van de video interessante hoeken te gebruiken, zodat wanneer u de video later gaat bewerken, u uit verschillende opnamen kunt kiezen.

8. Overweeg ondertitels of tekst op het scherm te gebruiken.

Hoewel we graag zouden denken dat het grootste deel van het kijken naar video's tijdens de vrije tijd doorgaat, is de realiteit dat de meeste mensen video's op het werk bekijken. Als de boodschap van je video niet gemakkelijk door de actie alleen wordt gecommuniceerd, kun je overwegen om ondertitels toe te voegen. Op die manier kan de kijker, ongeacht of het geluid aan staat of niet, het verhaal waarderen dat je probeert te vertellen.

En laten we niet vergeten hoe vaak video's zonder geluid worden bekeken op sociale media - op Facebook is dat 85 procent.

9. Probeer snel de aandacht te trekken.

De eerste 30 seconden van een sociale video zijn het belangrijkst, volgens gegevens van Wista. Als je je publiek in de eerste 30 seconden van video kunt haken, is de kans groter dat ze blijven hangen en betrokken zijn. Dus maak het spannend, maak het interessant, laat ze verblinden.

10. Houd het kort.

Een fascinerende wetenschapper die een verhelderende Ted Talk geeft, kan honderdduizenden YouTube-weergaven verdienen met een video van 15 of 20 minuten, maar meestal is korter beter. Twitter-video's zijn beperkt tot 30 seconden, Instragram heeft een maximum van 60 seconden en Snapchat-video's zijn beperkt tot 10 seconden.

Zodra u deze snelle videotips onder de knie heeft, kunt u zaken doen. Houd er rekening mee dat je de vraag 'waarom zullen mensen deze video delen?' Moet kunnen beantwoorden. voordat je het ooit gaat produceren.

Een goede manier om die vraag te beantwoorden?

Luister naar je volgers op sociale media. Bekijk welke video's ze al delen en analyseer ze. Laat deze successen uw benadering van sociale video inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een website?

Maak gebruik van de kennis van Webservicedienst.nl
Top closearrow-circle-o-downbarsellipsis-v